Till innehåll på sidan

Statistikforum 2022 – statistik i en ny tid

Nu är det dags att anmäla dig till årets Statistikforum den 9 november. Tema i år är Statistik i en ny tid!

Med en långvarig pandemi, hög inflation och ett krig i vårt närområde, så lever vi onekligen i en ny tid. Statistik är ett viktigt verktyg för att kunna lära av historien och sia om framtiden.

Att hitta eller samla in relevanta data är en utmaning. En annan är att kunna producera statistik som håller måttet, men är snabbare och billigare. En tredje är att presentera och distribuera statistiken på sätt så att den når fler, både allmänhet och beslutsfattare.

Presentation av programmets första temablock: Statistik i en ny tid, ett panelsamtal.

Förutsättningarna för att statistik ska kunna skapas, nå fram, accepteras och göra skillnad har under senare år förändrats. Färre vill bidra. Dessutom råder det ett informationsbrus och traditionella medier har fått konkurrens av alternativa kanaler. Sociala medier erbjuder människor möjligheter att både skapa och leva i filterbubblor. I detta samtal diskuterar Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi vid Stockholms universitet och ledamot i Kungliga Vetenskapsakademien och Svenska Akademien, Karin Tegmark Wisell, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten, Tom Britton, professor i matematisk statistik vid Stockholms universitet samt Joakim Stymne, generaldirektör på SCB vilka utmaningar och möjligheter det medför samt hur statistikproducerande myndigheter med flera kan möta dessa.

Vi välkomnar åter Paulina Modlitba som konferensens moderator. Hon kommer att leda oss genom dagens teman med både talare och gemensamma diskussioner.

Vi kommer också att presentera goda exempel och bjuda in till ett kreativt samtal om nya vägar till samverkan och erfarenhetsutbyte.

Välkommen att anmäla dig till årets viktigaste mötesplats för statistikproducerande myndigheter! Statistikforum är öppet för alla som arbetar professionellt med statistik. I första hand inom myndigheter och offentlig sektor.

I år möts vi både fysiskt och digitalt. Vill du vara aktiv och samverka med andra, då rekommenderar vi att du finns med på plats. För dig som vill ha ett större fokus på lyssnande, men fortfarande önskar interagera kan det passa bättre att delta på distans. Du väljer det som passar dig bäst.

Läs hela programmet här

Datum
9 november

Tid
Klockan 10.00-16.00

Plats
Studion på Kulturhuset eller digitalt

Adress
Kulturhuset, Sergels torg 3, Stockholm

Kostnad
Delta fysiskt på plats i lokal för priset 1 950 kr. (Fullbokad)

Delta digitalt enskilt för 950 kr.

Vill ni delta digitalt flera i grupp?

Köp en gruppbiljett till priset 4 500 kr för mellan fyra och tio deltagare i gemensam lokal och en länk till sändningen.

(Alla priser är exklusive moms.)

Anmäl dig här

Sista anmälningsdag:
1 november