Till innehåll på sidan

PxWeb

PxWeb används för att sprida statistik i dynamiska tabeller från antingen PX-filer eller en SQL-databas. PX-Web tillhandahålls gratis till svenska statliga myndigheter och kommuner samt till utomsvenska statistikbyråer och statliga myndigheter och till internationella organisationer som presenterar statistik.

PxWeb 2020 v2 

PxWeb 2020 v2 släpptes i januari 2021. Demosajt

Nytt i  PxWeb 2020 v2 (engelsk text) (pdf)

Villkor för användning av PxWeb

Mottagande myndighet/organisation ansvarar själva för att handha programmet med hjälp av den dokumentation som kommer vid leveransen av PxWeb. Tillgången till PxWeb inkluderar ingen löpande support, löften om framtida utveckling eller garantier mot fel i programmet och all användning sker på användarens egen risk. 

Anpassning till mottagarens tekniska miljö eller support för större tekniska problem ges normalt inte. Viss konsultation kan ges i speciella fall efter överenskommelse och utförs mot en kostnad. 

Tillgång till programmet ger ingen rätt att sprida det vidare utanför organisationen. SCB vill bli informerade om någon önskar få tillgång till PxWeb eller annat program utvecklat på SCB.

Ansök om tillgång genom att skicka ett mejl till pc-axis@scb.se 

PxWeb som öppen källkod (Github): https://github.com/statisticssweden/PxWeb (extern)