Till innehåll på sidan

Lista

Aktuellt

Här hittar du det senaste från SCB.
Dölj filter
Visa filter

Dina val:

Relevans
Datum

Listan innehåller 298 resultat.

 1. Storbritannien fortsatt viktig handelspartner efter brexit

  Storbritannien, som lämnade EU:s inre marknad vid årsskiftet, är en av Sveriges viktigaste handelspartners. Men landet har flyttat ner från sjätte till åttonde plats bland Sveriges exportmarknader för varor, enligt den senaste utrikeshandelsstatistiken.

 2. Sveriges politiker högre utbildade än sina väljare

  Miljöpartiet och Vänsterpartiet har högst andel högutbildade politiker i Sveriges riksdag, Sverigedemokraterna har lägst. Nära tre av fyra riksdagspolitiker har en samhällsvetenskaplig, pedagogisk eller humanistisk inriktning på sina eftergymnasiala studi...

 3. Testa SCB:s kommunapp

  Hur många bor i din kommun? Hur många har ett jobb? Hur mycket tjänar de? Vad används marken i kommunen till? Få snabba svar på flera frågor och jämför olika kommuner i SCB:s app ”Kommuner i siffror”.

 4. Tio tips från SCB

  2020 närmar sig sitt slut. Under året har SCB utöver rena statistiknyheter publicerat över 160 nyheter, pressmeddelanden, poddavsnitt och artiklar. Här tipsar vi om tio av dessa.

 5. Dyrare skinka men billigare sill är julens melodi

  Under senare år har priserna på flera av våra svenska julbordsfavoriter tillfälligt höjts respektive sänkts, lägligt nog just under december månad. Julskinkan har blivit dyrare, medan sill och gravad lax har blivit billigare lagom till jul.

 6. Vår konsumtion speglar samhällets utveckling

  Sedan 1950-talet har hushållens konsumtion mätts varje år genom att titta på hur varor och tjänster ser ut i en så kallad konsumentkorg. Vad korgen består av säger inte bara något om vår konsumtion, utan också något om samhället och de värderingar som prä...

 7. När vintersolståndet var 24 minuter senare i Göteborg

  Den 21 december infaller vintersolståndet, årets kortaste dag och längsta natt, men för 150 år sedan var det lite oklart när solens höjdpunkt inträffade i Sverige. Då ställde man klockorna lokalt efter soltiden och i Statistisk Tidskrift beskrivs hur denn...

 8. Statens finanser under press av stödmiljarder

  Statens stöd till företag, hushåll, regioner och kommuner har utökats kraftigt under pandemin. Hittills i år har 117 miljarder kronor betalats ut i olika åtgärder. Det har lett till att de statliga finanserna snabbt vänt från överskott till underskott.

 9. Färre övernattningar i Sverige än vanligt

  Övernattningar på stugbyar, vandrarhem och hotell har ökat stadigt över tid och nådde en topp under 2019. Men på grund av coronapandemin har övernattningarna i år minskat.

 10. Julhandeln avgörande för leksakshandlare och guldsmedsbutiker

  Julen betyder mycket för detaljhandeln. I några branscher står decemberförsäljningen för en avgörande del av årsomsättningen. Leksakshandlare och guldsmedsbutiker hör till de som påverkas mest av julhandeln.

Visa