Till innehåll på sidan

Lista

Aktuellt

Här hittar du det senaste från SCB.
Dölj filter
Visa filter

Dina val:

Relevans
Datum

Listan innehåller 599 resultat.

 1. Sparräntor släpar efter när bolåneräntor stiger

  På ett år har snitträntan för nya bolån stigit från 1,32 till 3,35 procent. Men räntor på hushållens spar- och lönekonton har inte riktigt hängt med i uppgången, visar ny statistik.

 2. Valdeltagandet sjönk i 288 kommuner

  Valdeltagandet i riksdagsvalet sjönk i alla kommuner utom två, visar ny statistik från SCB. Minskningen var störst i kommuner där deltagandet redan var lågt.

 3. Allt fler använder ”sakernas internet”

  Det som kallas ”sakernas internet” blir snabbt en allt större del av Sveriges vardag, visar ny statistik från SCB. Nästan sju av tio använder en internetansluten tv-apparat, och en av åtta använder en bil med trådlöst internet.

 4. Utrikesfödda flyttar mer än inrikesfödda

  Det flyttas alltmer inom Sverige, visar en ny demografisk rapport från SCB. Men sedan år 2002 har benägenheten att flytta minskat något bland inrikesfödda medan den ökat betydligt bland utrikesfödda.

 5. Farsdagsfirande och pappor på femtiotalet

  Familjen på bilden firar fars dag någon gång på femtiotalet. Kanske firades far med tårta och kaffe på morgonen? Eller så firade han med en cigarett, för hälften av männen rökte varje dag vid den tiden. Med SCB:s källor kan vi få veta mer om männen som bl...

 6. Nygifta har ofta bott ihop lång tid före bröllopet

  Många som gifter sig i Sverige har först bott ihop ett tag, men inte alla. Skillnaderna mellan vissa grupper är tydliga. Vår undersökning visar att bland de par som gift sig under de senaste fem åren hade många varit sambor i minst fem år när de slog till...

 7. Matbutikernas egna varumärken säljer tre gånger så mycket

  Egna varumärken spelar en allt viktigare roll i dagligvaruhandeln. På 17 år har deras andel av livsmedelsförsäljningen i Sverige blivit mer än tre gånger så stor, visar en ny sammanställning från SCB.

 8. Användningen av kontanter ökade efter invasionen

  Sedlar och mynt används alltmer sällan i Sverige. Det är bara i julhandelstider som användningen av kontanter brukar stiga tillfälligt. Men i år förändrades mönstret. Under våren ökade kontantanvändningen rejält, visar statistiken.

 9. Utsläppen från flyget fortsätter att öka

  Utsläppen från den svenska flygbranschen ökade med 140 procent under andra kvartalet 2022 jämfört med motsvarande period förra året, visar ny statistik från SCB.

 10. Bus eller godis – här kan barnen knacka på flest dörrar

  Bus eller godis? Varje år går utklädda barn runt i sina närområden och ställer frågan. Nu har SCB kartlagt var deras möjligheter att maxa godisbytet är störst.

Visa