Till innehåll på sidan

Lista

Aktuellt

Här hittar du det senaste från SCB.
Dölj filter
Visa filter

Dina val:

Relevans
Datum

Listan innehåller 436 resultat.

 1. 50-plussaren Anders kör mest nercabbat i sommar

  Ser du en nercabbad bil i sommar är chansen stor att den körs av en 50-årskrisande man bosatt i södra Sverige. Mest troligt heter han också Anders och är säljare. Det visar SCB:s statistik.

 2. Så kan transpersoner inkluderas i undersökningar

  Alla som jobbar med enkäter och undersökningar behöver kunna ställa frågor på ett inkluderande sätt. SCB har tagit fram ett stödmaterial till aktörer som vill inkludera binära och ickebinära transpersoner i det arbetet.

 3. Chips, läsk och glass i stora lass

  Sommaren är glassens högtid, och i Sverige äter vi nu mer glass än någonsin. På nitton år har vårt glassköpande ökat med 193 procent. Även vår konsumtion av läsk och chips har mångdubblats.

 4. Här kan du svemestra i lugn och ro

  Vissa av oss vill ha mycket aktivitet på semestern, andra ser ledigheten som en möjlighet att komma bort från trängsel och myller i vardagen. Här är SCB:s bästa tips för att hitta lugnet i sommar, från norr till söder.

 5. Växjö har flest badplatser i landet

  Sommaren och badsäsongen är här. Det finns drygt 2 400 badplatser i Sverige, och allra flest ligger i Växjö kommun i Kronobergs län.

 6. Så syns bostadspriser i inflationsberäkningarna

  Ända sedan slutet av 1990-talet har bostadspriserna ökat kraftigt. Under pandemin har priserna stigit särskilt på villor och större lägenheter i många delar av landet. Men syns det i inflationen? Vilken roll spelar egentligen bostadspriserna i konsumentpr...

 7. Vanligare för personer med funktionsnedsättning att inte få vård

  Andelen som uppger att de behövt läkarvård men inte fått det är dubbelt så stor bland gruppen personer med funktionsnedsättning jämfört med övriga i befolkningen.

 8. Stora skillnader i barns tillgång till fritidshus

  Ett av tre barn i Sverige har tillgång till fritidshus någonstans i landet, visar en ny kartläggning från SCB. Det är mycket vanligare bland barn med svensk än utländsk bakgrund – och skillnaderna mellan de norra och södra delarna av landet är stora. Här ...

 9. Fler tjejer jobbar extra under gymnasiet, men drar in mindre pengar än killarna

  Färsk statistik från SCB visar att mer än hälften av gymnasieeleverna arbetade extra någon gång, även under pandemiåret 2020. Men det finns skillnader mellan könen.

 10. Importsiffror visar Sveriges vaccinköp

  Under våren har Sverige köpt in covid19-vaccin för miljontals kronor, vilket nu också syns i importstatistiken. Den senaste siffran från april visar att Sverige hittills i år har importerat vaccin för 540 miljoner kronor.

Visa