Till innehåll på sidan

Lista

Aktuellt

Här hittar du det senaste från SCB.
Dölj filter
Visa filter

Dina val:

Relevans
Datum

Listan innehåller 493 resultat.

 1. Tre EU-länder producerar mer el från kärnkraft än Sverige

  Sverige är ett av de länder som producerar mest el från kärnkraft i EU. Tre EU-länder producerar mer – varav ett står för mer än hälften av all elproduktion från kärnkraft i hela EU.

 2. Antalet dödsfall sjönk under 2021

  Under 2020 ökade antalet dödsfall i Sverige ovanligt mycket jämfört med föregående år. Men 2021 avled ungefär lika många som under åren före coronapandemin, visar preliminär statistik från SCB.

 3. Ny publiceringstid för SCB:s statistik

  Från och med måndagen den 17 januari publicerar SCB ny statistik klockan 08.00.

 4. Ring ut året med tio tips från SCB

  Det är dags att ringa ut 2021 – och det gör vi med lite statistik. Under året som gått har SCB utöver rena statistiknyheter publicerat drygt 130 pressmeddelanden, nyheter och artiklar om utvald statistik. Här tipsar vi om några av dessa.

 5. Bostadsägare väljer oftare bundna bolån

  Bolåneräntorna är på historiskt låga nivåer och allt fler hushåll väljer lån med längre bindningstider. Andelen bostadslån med rörlig ränta har sjunkit från 70 till 46 procent.

 6. Stor minskning av medellivslängden under 2020

  Sveriges medellivslängd sjönk ovanligt mycket under 2020, i hög utsträckning på grund av att många äldre avled i covid-19. Allra mest sjönk medellivslängden bland utrikes födda män med förgymnasial utbildningsnivå.

 7. Tomten raskar över våra julklingande gator

  Tillhör du dem som bor på Jultomtestigen, Mistelvägen eller kanske Pepparkaksgränd? I Sverige har vi åtminstone 64 olika julklingande gatunamn. Här hittar du var i landet de finns, de där gatorna som slår an en särskild sträng hos tomten när han ska dela ...

 8. Gränshandeln har vänt men inte återhämtat sig

  Handeln i Sveriges gränskommuner ökar, visar ny statistik från SCB. Men inte överallt – och med en ökad smittspridning kan nya restriktioner påverka utvecklingen.

 9. Julmaten har blivit dyrare jämfört med andra varor

  Priserna på julmat har stigit mer än den generella prisutvecklingen de senaste elva åren. Sill, färsk lax och potatis har ökat mest i SCB:s sammanställning. I andra änden: godis, choklad och brännvin.

 10. Kärt barn kan ha ett julnamn

  Visst känner du någon som heter Anna? Kanske också en Adam? Några namn i almanackan för december är lika populära år efter år. Andra är mer sällsynta som tilltalsnamn trots att de är så omsjungna.

Visa