Till innehåll på sidan

Lista

Aktuellt

Här hittar du det senaste från SCB.
Dölj filter
Visa filter

Dina val:

Relevans
Datum

Listan innehåller 464 resultat.

 1. Många bor kvar i sin födelsekommun

  Var fjärde person som föddes år 1970 och fortfarande bor i Sverige har alltid bott i sin födelsekommun. Några har också flyttat från sin födelsekommun, men flyttat tillbaka igen.

 2. Turistresandet i Sverige ökar igen

  Trots covid-19-pandemin syns under sommaren en tydlig ökning av antalet övernattningar på svenska hotell, vandrarhem och i stugbyar jämfört med sommaren 2020. "Intressant är även att vi i sju av Sveriges 21 län ser en ökning i antalet gästnätter jämfört ...

 3. Fem lästips om statistiken som beskriver Sverige

  Du kanske läste om 50-plussaren Anders som körde nercabbat i somras? Det är bara en av alla historier som ryms i Sveriges officiella statistik (SOS). För att fira statistikdagen tipsar vi om fem till.

 4. Så skiljer sig arbetslivserfarenheten mellan riksdagspartiernas ledamöter

  I Sveriges riksdag sitter 349 folkvalda ledamöter som bland annat skapar ramverk och regler som påverkar Sveriges befolkning och samhällsstruktur . SCB har tittat på vilken typ av arbetslivserfarenhet våra folkvalda har med sig in i riksdagsarbetet.

 5. Fler initiativ från folket blir lokala omröstningar

  Rovdjur, systembolag, vind- eller vattenkraft är några exempel på vad vi röstat om i våra lokala folkomröstningar genom åren. Men oftast har de handlat om infrastruktur, geografi eller skolfrågor.

 6. Försäljningen av alkohol ökade stort under 2020

  Den totala försäljningen av livsmedel och drycker ökade med 20 miljarder kronor under pandemiåret 2020, visar ny statistik från SCB. Ökningen jämfört med föregående år är den högsta på 2000-talet – och allra mest ökade försäljningen av alkohol.

 7. Antalet anställda har ökat i en tredjedel av kommunerna

  Coronapandemins effekter på arbetsmarknaden spretar rejält runt om i Sverige, visar ny statistik om landets alla kommuner. I Strömstad sjönk antalet anställda med 8,4 procent första halvåret 2021 jämfört med motsvarande period i fjol. Samtidigt ökade anta...

 8. Ny statistik: Så många har jobbat hemifrån under pandemin

  Nu tas det allmänna pandemirådet om att jobba hemifrån bort. En tredjedel av personerna i arbete i åldern 15–74 år arbetade hemifrån i augusti, visar ny statistik. När det var som vanligast rörde det sig om över 40 procent.

 9. Bolåneräntor på lägsta nivån sedan 2005

  Svenska hushåll har förhandlat ner räntenivåerna på sina bostadslån till historiskt låga nivåer, visar den senaste finansmarknadsstatistiken. Den genomsnittliga räntan på hushållens nya avtal för bostadslån var i augusti 1,32 procent.

 10. Sommarvändning för Sveriges hotell och restauranger

  Sveriges hotell och restauranger ökade sin omsättning med 23 procent i somras jämfört med samma period förra året, visar ny statistik. I juli var omsättningen till och med högre än i juli 2019.

Visa