Till innehåll på sidan

Lista

Aktuellt

Här hittar du det senaste från SCB.
Dölj filter
Visa filter

Dina val:

Relevans
Datum

Listan innehåller 634 resultat.

 1. Antalet personer med bidrag lägsta sedan mätningarna började

  Allt färre försörjs med sociala ersättningar och bidrag, visar ny statistik från SCB. I fjol minskade det totala antalet personer till den lägsta nivån sedan mätningarna började 1990. Men skillnaderna runt om i landet är stora.

 2. Olika mått på överdödlighet ger liknande resultat för Sverige

  Under covid-19-pandemin fick termen överdödlighet stor uppmärksamhet världen över. Det finns flera sätt att beräkna dödligheten i ett land – och beroende på mått och metod kan man få olika svar

 3. Historisk ökning av matpriserna senaste året

  Priserna på livsmedel och alkoholfria drycker har stigit med över 20 procent det senaste året, visar SCB:s Konsumentprisindex (KPI). Inte sedan början av 1950-talet har matpriserna ökat så mycket på ett år i Sverige.

 4. Historiskt låg tillväxttakt på bolånemarknaden

  Effekten av höjda bolåneräntor och sjunkande bostadspriser märks på bolånemarknaden. Tillväxten av hushållens bolån är nu den lägsta som uppmätts i statistiken, visar en ny kartläggning från SCB.

 5. Stora skillnader i flyttar mellan länen

  Skåne och Halland är de enda länen i landet dit fler flyttat än lämnat varje år sedan 2002, visar en ny rapport från SCB om inrikes flyttar. Samtidigt har fyra län haft ett negativt flyttnetto alla år.

 6. Manliga chefer i majoritet i 9,5 av 10 kommuner

  I 275 kommuner arbetar fler män än kvinnor i chefsposition, visar ny statistik från SCB. Störst övervikt män är det i Markaryd, störst andel kvinnor i Sorsele.

 7. Nytt utfall för BNP när beräkning korrigeras

  På måndag 6 mars korrigeras nationalräkenskaperna för fjärde kvartalet 2022. Orsaken är en sent inkommen uppdatering om utrikeshandeln som påverkar vissa komponenter i beräkningen av BNP.

 8. Barn i mellersta Sverige har störst tillgång till fjällstugor

  Barn som bor i mellersta Sverige har i högre utsträckning än andra tillgång till fritidshus i fjällkommunerna Malung-Sälen, Härjedalen, Åre och Älvdalen

 9. Fler män än kvinnor bland de valda på alla politiska nivåer

  Det är fler män än kvinnor i riksdagen, region- och kommunfullmäktige. Men könsfördelningen skiljer sig mycket åt beroende på parti och politisk nivå, visar ny statistik från SCB.

 10. Lägsta antalet födda på över 50 år i flera kommuner

  Antalet nyfödda minskade stort i Sverige under 2022 jämfört med tidigare år, visar ny statistik från SCB. Totalt var det 17 år sedan det föddes färre barn – och i 22 kommuner och två län var antalet födda det lägsta på över 54 år

Visa