På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Statistik

Statistiknyheter

Publiceras måndag-fredag 09.30

 • 29
  jun

  Ökad efterfrågan på hushållslån

  I maj ökade den årliga lånetillväxten med 0,1 procentenheter jämfört med april. Det innebar att hushållens lån från monetära finansinstitut (MFI) hade en årlig tillväxttakt på 7,8 procent. Totalt uppgick hushållens lån hos MFI till 3 396 miljarder kronor i maj. Det är en ökning med 27 miljarder jämfört med föregående månad och 243 miljarder jämfört motsvarande månad föregående år.

 • 28
  jun

  Producentpriserna oförändrade i maj

  Producentpriserna totalt var oförändrade mellan april och maj. Under samma period steg priserna på både importmarknaden och exportmarknaden med 0,3 procent. På hemmamarknaden sjönk priserna med 0,2 procent.

 • 28
  jun

  Försäljningsvolymen i detaljhandeln ökade i maj

  Försäljningsvolymen ökade med 4,6 procent i maj jämfört med motsvarande månad 2015. Dagligvaruhandeln ökade med 2,8 procent medan sällanköpsvaruhandeln ökade med 6,0 procent. Uppgifterna är kalenderkorrigerade.

 • 28
  jun

  Handelsnettot -2,1 miljarder kronor i maj

  Varuexporten uppgick under maj till 96,9 miljarder kronor och varuimporten till 99,0 miljarder. Det ger ett handelsnetto på -2,1 miljarder kronor.

 • Fler statistiknyheter
Kommande statistik

Kalendern uppdateras kontinuerligt

Lämna uppgifter

Deltar du i någon av våra undersökningar?

Som uppgiftslämnare är du avgörande för att vi ska kunna ta fram tillförlitlig statistik som underlag för beslut, debatt och forskning. Stort tack för att du är med!

Hjälp för

Statistikservice

Statistikservice Frågor om statistik? Kontakta oss!

Välkommen att ringa eller skicka in din fråga till Statistikservice.

Vi hjälper dig vardagar 9.00–12.00 och 13.00–16.00.

08-506 948 01

Artiklar

Nyheter och pressmeddelanden

 • SCB i Almedalen 2016

  I Almedalen 2016 kommer SCB bland annat sprida färsk statistik om jämställdhet, integration, miljö och yrken. Du som är på plats under Almedalsveckan kommer kunna prata direkt med statistiker och vår statistikservice i vårt tält på Cramérgatan.

 • 65

  procent högre är risken för att vara frånvarande från jobbet under veckor då det pågår ett fotbollsmästerskap.

 • Snart dags för ”På tal om kvinnor och män”

  På måndag den 4 juli kommer 2016 års upplaga av fickboken ”På tal om kvinnor och män. Lathund om jämställdhet 2016.” Statistiknyheten och boken publiceras på scb.se under Nyheter och pressmeddelanden redan klockan 06.00 samma morgon.