Startsida

På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

 • 02
  sep

  Stärkt tjänstebalans

  Tjänstebalansen gav andra kvartalet ett överskott på 30 miljarder kronor, vilket kan jämföras med ett överskott på 18 miljarder kronor motsvarande kvartal föregående år. Tjänsteexporten har ökat och uppgick till 149 miljarder kronor. Även tjänsteimporten har ökat och uppgick till 119 miljarder kronor. Tjänsteexporten ökade mer än tjänsteimporten vilket medförde en stärkt tjänstebalans.

 • 01
  sep

  Nya bilar ökade med 8,7 procent

  Under augusti 2015 nyregistrerades 27 821 personbilar, en ökning 8,7 procent jämfört med augusti föregående år. Detta enligt Trafikanalys officiella månadsstatistik över nyregistrerade fordon.

 • 01
  sep

  Svag uppgång för tjänstepriserna kvartal 2

  Tjänsteprisindex steg med 0,1 procent från första till andra kvartalet 2015. Motsvarande förändring under föregående kvartal var en uppgång med 0,6 procent. Sedan andra kvartalet 2014 har tjänsteprisindex stigit med 1,3 procent. Motsvarande årstakt föregående kvartal var en uppgång på 1,1 procent.

 • 31
  aug

  Arbetskraftskostnaderna ökade i juni

  Det preliminära arbetskostnadsindexet för den privata sektorn har för juni beräknats till 117,7 för arbetare och 120,5 för tjänstemän. Sedan juni 2014 har arbetskraftskostnaden ökat med 1,5 procent för arbetare och 3,3 procent för tjänstemän.

 • Fler statistiknyheter
 • Starkare BNP-tillväxt

  Andra kvartalet växte Sveriges ekonomi i den högsta takten på sex kvartal. Den främsta bakomliggande orsaken var utrikeshandeln där exporten ökade samtidigt som importen minskade något.

 • 516 272

  utländska gästnätter registrerades i Stockholms län i juni. Lägst antal utländska gästnätter hade Västmanlands län med 9 311 nätter.

 • Skriva brev och mejl till uppgiftslämnare

  Jobbar du på en statistikansvarig myndighet, är du välkommen till en workshop om hur man skriver tydliga och effektiva brev och mejl till uppgiftslämnare.