Startsida - Statistiska centralbyrån

På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

 • 29
  jan

  Tillväxttakten för hushållens lån ökade

  I december var den årliga tillväxttakten för utlåning till hushåll 6,1 procent, vilket är en ökning med 0,2 procentenheter jämfört med november. Totalt uppgick hushållens lån hos monetära finansinstitut (MFI) till 3 067 miljarder kronor. Det är en ökning med 169 miljarder jämfört med motsvarande månad föregående år.

 • 29
  jan

  Försäljningsvolymen i detaljhandeln ökade i december

  Försäljningsvolymen ökade med 3,4 procent i december jämfört med motsvarande månad 2013. Dagligvaruhandeln ökade med 0,7 procent medan sällanköps­varuhandeln ökade med 5,6 procent. Uppgifterna är kalenderkorrigerade.

 • 28
  jan

  Studerande från Energiprogrammet har stark ställning på arbetsmarknaden

  De som studerat på Energiprogrammet hade den högsta etableringsgraden av samtliga gymnasieprogram. Tre år efter gymnasieskolan var 74 procent av dem etablerade på arbetsmarknaden.

 • 27
  jan

  Fallande oljepris sänker importprisindex

  På importmarknaden sjönk priserna med 2,0 procent mellan november och december. Den bakomliggande orsaken är de lägre oljepriserna. På exportmarknaden sjönk priserna med 0,7 procent medan priserna på hemmamarknaden ökade med 0,3 procent. Producentpriserna totalt, det vill säga hemmapriserna sammanvägt med exportpriserna, sjönk med 0,3 procent.

 • Fler statistiknyheter
 • SCB medverkar
  på Bazaren

  SCB medverkar tillsammans med andra myndigheter på Bazaren 29-30 januari i Kulturhuset, Stockholm. Bazaren är en av Sveriges största jobb-, utbildnings- och starta eget-mässor.

 • 5

  procent av de med störst aktieinnehav äger 78 procent av hushållens totala aktieförmögenhet. Det gäller enskilda aktieslag och inte ägande i fonder.

 • Elsa och Lucas i topp

  Efter tre år med samma flicknamn på förstaplatsen sker ett skifte och Elsa tar över som det vanligaste tilltalsnamnet. För pojkarna är Lucas för andra året i rad det vanligaste tilltalsnamnet.