På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Statistik

Statistiknyheter

Publiceras måndag-fredag 09.30

 • 31
  aug

  Högt hushållssparande trots fortsatt låneökning

  Hushållens finansiella sparande, nysparandet minus skuldökningen, uppgick till 97 miljarder kronor andra kvartalet 2016. Det höga sparandet förklaras främst av omfattande insättningar på bankkonton, sparande i tjänstepensioner samt nettoköp av bostadsrättsandelar. Samtidigt ökade hushållens lån med hela 78 miljarder kronor under kvartalet.

 • 31
  aug

  Utsläppen av växthusgaser ökar

  Utsläppen av växthusgaser ökar under årets första kvartal och har inte varit på en så hög nivå sedan första kvartalet 2013. Ökningen ses framför allt inom el- gas- och värmeverk, pappers- och pappersvarutillverkning och i transportbranschen. En förklaring till att utsläppen ökar från el- gas- och värmeverken är ökad användning av fossila bränslen.

 • 30
  aug

  Sysselsättningen ökade

  Under andra kvartalet 2016 uppgick antalet sysselsatta i åldern 15-74 år till 4 935 000 personer, en ökning med 98 000 jämfört med samma kvartal föregående år. Sysselsättningsgraden ökade med 0,8 procentenheter till 67,5 procent. Antalet arbetslösa minskade med 38 000 till 399 000 och arbetslösheten var 7,5 procent, en minskning med 0,8 procentenheter. Enligt säsongrensade och utjämnade data ökar antalet sysselsatta medan antalet arbetslösa minskar i relation närliggande kvartal. Den säsongrensade och utjämnade arbetslösheten minskade till 6,8 procent.

 • 30
  aug

  Arbetskraftskostnaderna ökade i juni

  Det preliminära arbetskostnadsindexet för den privata sektorn har för juni beräknats till 123,0 för arbetare och 123,7 för tjänstemän. Sedan juni 2015 har arbetskraftskostnaden ökat med 4,5 procent för arbetare och 2,7 procent för tjänstemän.

 • Fler statistiknyheter
Kommande statistik

Kalendern uppdateras kontinuerligt

Lämna uppgifter

Deltar du i någon av våra undersökningar?

Som uppgiftslämnare är du avgörande för att vi ska kunna ta fram tillförlitlig statistik som underlag för beslut, debatt och forskning. Stort tack för att du är med!

Hjälp för

Statistikservice

Statistikservice Frågor om statistik? Kontakta oss!

Välkommen att ringa eller skicka in din fråga till Statistikservice.

Vi hjälper dig vardagar 9.00–16.00

08-506 948 01

Artiklar

Nyheter och pressmeddelanden