Startsida

På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

 • 30
  jun

  Arbetskraftskostnaderna ökade i april

  Det preliminära arbetskostnadsindexet för den privata sektorn har för april beräknats till 117,7 för arbetare och 120,3 för tjänstemän. Sedan april 2014 har arbetskraftskostnaden ökat med 2,0 procent för arbetare och 3,2 procent för tjänstemän.

 • 26
  jun

  Fortsatt tillväxt av hushållens lån

  Den årliga tillväxttakten för utlåning till hushåll från monetära finansinstitut (MFI) var 6,6 procent maj, vilket är 0,1 procentenheter högre än i april. Det är framförallt bostadslånen som bidrar till den ökade tillväxttakten. Bostadslånens årliga tillväxttakt ökade med 0,2 procentenheter och låg därmed på 7,1 procent i maj.

 • 26
  jun

  Försäljningsvolymen i detaljhandeln ökade i maj

  Försäljningsvolymen ökade med 3,9 procent i maj jämfört med motsvarande månad 2014. Dagligvaruhandeln minskade med 0,4 procent medan sällanköpsvaruhandeln ökade med 7,3 procent. Uppgifterna är kalenderkorrigerade.

 • 26
  jun

  Handelsnettot 2,3 miljarder kronor i maj

  Varuexporten uppgick under maj till 94,5 miljarder kronor och varuimporten till 92,2 miljarder. Det ger ett handelsnetto på 2,3 miljarder kronor.

 • Fler statistiknyheter

Just nu har vi tekniska problem och kan tyvärr inte visa publiceringskalendern. Försök igen lite senare.

 • Följ SCB:s samarbets­projekt i världen

  Nu finns en ny tidning, Statistics in Action, där du kan läsa om hur SCB stödjer statistikutvecklingen i låg- och medelinkomstländer. I det första numret lyfter vi statistik­utvecklingen i Afrika.

 • 5

  procent av befolkningen var medlem i ett politiskt parti förra året. För trettio år sedan var motsvarande siffra 15 procent.

 • Träffa SCB under Almedalsveckan!

  Statistik är intressant och roligt men framförallt viktigt – och det vill vi berätta mer om. På plats i Almedalen ordnar SCB en rad seminarier och hjälper dig med frågor om statistik i Statistikkiosken.
  Läs mer om SCB:s program