Startsida - Statistiska centralbyrån

På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

 • 27
  jan

  Fallande oljepris sänker importprisindex

  På importmarknaden sjönk priserna med 2,0 procent mellan november och december. Den bakomliggande orsaken är de lägre oljepriserna. På exportmarknaden sjönk priserna med 0,7 procent medan priserna på hemmamarknaden ökade med 0,3 procent. Producentpriserna totalt, det vill säga hemmapriserna sammanvägt med exportpriserna, sjönk med 0,3 procent.

 • 27
  jan

  Handelsnettot 0,4 miljarder kronor i december

  Varuexporten uppgick under december till 91,2 miljarder kronor och varuimporten till 90,8 miljarder. Det ger ett handelsnetto på 0,4 miljarder kronor.

 • 22
  jan

  Arbetade timmar ökade med 1,8 procent

  Antalet sysselsatta i åldern 15-74 år var 4 763 000 i december 2014, icke säsongrensat, en ökning med 83 000 jämfört med december 2013. Antalet arbetslösa var 360 000 vilket motsvarar en arbetslöshet på 7,0 procent. Antalet arbetade timmar ökade med 1,8 procent och uppgick i genomsnitt till 141,0 miljoner per vecka. Säsongrensade och utjämnade data visar på en fortsatt ökning av antalet sysselsatta samt en arbetslöshet på 7,8 procent.

 • 21
  jan

  Elsa tar över förstaplatsen medan Lucas håller sig kvar

  Efter tre år med samma flicknamn på förstaplatsen sker ett skifte och Elsa tar över som det vanligaste tilltalsnamnet. För pojkarna är Lucas för andra året i rad det vanligaste tilltalsnamnet.

 • Fler statistiknyheter
 • Hack for Sweden 2015

  Vi är återigen medarrangörer till programmeringstävlingen Hack for Sweden. Syfte: inspirera till nya tjänster som gagnar alla, med hjälp av myndigheters öppna data. 

 • 76

  procent av den vuxna befolkningen motionerade minst en gång i veckan under ett år. 13 procent motionerade inte alls.

 • Elsa och Lucas i topp

  Efter tre år med samma flicknamn på förstaplatsen sker ett skifte och Elsa tar över som det vanligaste tilltalsnamnet. För pojkarna är Lucas för andra året i rad det vanligaste tilltalsnamnet.