På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

10032983

Befolkningsklockan: Nu är vi 10 miljoner invånare i Sverige

Statistiknyheter

Publiceras måndag-fredag 09.30

 • 30
  mar

  Hälso- och sjukvårdens andel av BNP uppgick till 11 procent

  Hälso- och sjukvårdens andel av BNP uppgick år 2015 till 11,0 procent. Det visar beräkningar av Hälsoräkenskaperna. De offentliga myndigheterna finansierade 84 procent av de totala kostnaderna medan hushållen genom patientavgifter och andra avgifter stod för 15 procent. Data finns endast tillgängligt i löpande priser vilket innebär att de utvecklingstal som redovisas avser utveckling i löpande priser.

 • 29
  mar

  Utsläppsminskning avtar

  De totala utsläppen av växthusgaser är relativt oförändrade 2015 jämfört med 2014. Det visar den slutliga utsläppsstatistiken från SCBs Miljöräkenskaper. Den nedåtgående trenden för el- gas och fjärrvärmeindustrin fortsatte under 2015 medan växthusgasutsläppen från tillverkningsindustrin ökade.

 • 28
  mar

  Försäljningsvolymen i detaljhandeln ökade i februari

  Försäljningsvolymen ökade med 2,7 procent i februari 2017 jämfört med motsvarande månad 2016. Dagligvaruhandeln ökade med 0,3 procent medan sällanköpsvaruhandeln ökade med 4,8 procent. Uppgifterna är kalenderkorrigerade.

 • 28
  mar

  Producentpriserna sjönk i februari 2017

  Producentpriserna totalt sjönk med 0,8 procent mellan januari och februari. Under samma period sjönk priserna på importmarknaden med 1,7 procent och på exportmarknaden med 1,6 procent, under inverkan av en starkare krona. På hemmamarknaden var priserna oförändrade.

 • 28
  mar

  Varuexporten och varuimporten var lika stora i februari

  Både varuexporten och varuimporten uppgick under februari 2017 till 101,6 miljarder kronor. Det ger ett handelsnetto på 0,0 miljarder kronor.

 • Fler statistiknyheter

Nyckeltal för Sverige Fler nyckeltal

Lämna uppgifter

Deltar du i någon av våra undersökningar?

Som uppgiftslämnare är du avgörande för att vi ska kunna ta fram tillförlitlig statistik som underlag för beslut, debatt och forskning. Stort tack för att du är med!

Hjälp för

Statistikservice

Statistikservice Frågor om statistik? Kontakta oss!

Välkommen att ringa eller skicka in din fråga till Statistikservice.

Vi hjälper dig vardagar 9.00–12.00, 13-16.30

 010-479 50 00

Artiklar Fler artiklar

Nyheter och pressmeddelanden Fler nyheter och pressmeddelanden

 • Vad kostade det att bygga ett hus 1975?

  I deklarationstider används ofta denna tabell som visar byggnads­kostnad för gruppbyggda småhus i riket.

 • 80

  procent av elen i Sverige kommer från vattenkraft och kärnkraft. Varifrån kommer resten?

 • Elisabeth Hopkins ny avdelningschef på SCB

  Elisabeth Hopkins har förordats som ny avdelningschef för Nationalräkenskaperna på Statistiska centralbyrån. Idag arbetar hon på Försäkringskassan som prognoschef. Elisabeth börjar sin anställning på SCB den 1 maj 2017.