På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

9980113

Befolkningsklockan: Följ uppräkningen i realtid

Statistiknyheter

Publiceras måndag-fredag 09.30

 • 02
  dec

  Miljösektorns omsättning oförändrad men exporten ökar

  2015 omsatte miljösektorn 225 miljarder kronor. Omsättningen ligger på samma nivå som 2014 men de senaste åren har den minskat, framför allt inom området förnybar energi. 2015 ökade dock exporten med en miljard och uppgick till 38 miljarder kronor.

 • 02
  dec

  Minskat överskott i bytesbalansen

  Bytesbalansen gav ett överskott på 57 miljarder kronor under tredje kvartalet. Motsvarande kvartal föregående år var överskottet 59 miljarder kronor. Överskottet i primärinkomster ökade jämfört med tredje kvartalet föregående år.

 • 02
  dec

  Nya bilar ökning med 0,1 procent

  Under november 2016 nyregistrerades 32 396 personbilar, en ökning med 0,1 procent jämfört med november föregående år. Detta enligt Trafikanalys officiella månadsstatistik över nyregistrerade fordon.

 • 02
  dec

  Försäkringsföretagens placeringstillgångar fortsätter att öka

  Försäkringsföretagens placeringstillgångar fortsatte att öka under det tredje kvartalet 2016. Både liv- och skadeföretagen bidrog till ökningen under kvartalet.

 • Fler statistiknyheter

Kommande statistik

Nyckeltal för Sverige Fler nyckeltal

Lämna uppgifter

Deltar du i någon av våra undersökningar?

Som uppgiftslämnare är du avgörande för att vi ska kunna ta fram tillförlitlig statistik som underlag för beslut, debatt och forskning. Stort tack för att du är med!

Hjälp för

Statistikservice

Statistikservice Frågor om statistik? Kontakta oss!

Välkommen att ringa eller skicka in din fråga till Statistikservice.

Vi hjälper dig vardagar 9.00–12.00, 13-16.30

 010-479 50 00

Artiklar Fler artiklar

Nyheter och pressmeddelanden Fler nyheter och pressmeddelanden

 • Ny statistik visar utsläpp av växthusgaser på regionnivå

  Var i Sverige finns företagen som släpper ut mest växthusgaser och vilka branscher är det som ligger bakom utsläppen? Genom att bryta ner statistik över utsläpp till luft på kommunal- och regionalnivå samt bransch kan SCB nu redovisa miljödata på ett helt nytt sätt. Den nya statistiken presenteras på ett frukostseminarium den 7 december. 

 • 4,1

  4,1 procent – så mycket ökade Sveriges bruttonationalprodukt 2015 jämfört med 2014.


 • Sveriges ekonomi växer i jämn takt

  BNP fortsatte att växa i ungefär samma takt tredje kvartalet som under de två föregående kvartalen i år. Det som bidrog mest till tillväxten var exporten och hushållskonsumtionen.