Startsida - Statistiska centralbyrån

På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

 • 27
  feb

  BNP ökade med 1,1 procent jämfört med tredje kvartalet 2014

  Sveriges bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 1,1 procent fjärde kvartalet, säsongrensat och jämfört med tredje kvartalet 2014. Exporten av varor och tjänster bidrog mest till ökningen. Kalenderkorrigerat och jämfört med fjärde kvartalet föregående år ökade BNP med 2,7 procent.

 • 27
  feb

  Försäljningsvolymen i detaljhandeln ökade i januari

  Försäljningsvolymen ökade med 5,1 procent i januari jämfört med motsvarande månad 2014. Dagligvaruhandeln ökade med 2,1 procent medan sällanköpsvaruhandeln ökade med 7,7 procent. Uppgifterna är kalenderkorrigerade.

 • 27
  feb

  Oljepriserna fortsatte att sjunka i januari

  På importmarknaden sjönk priserna med 0,3 procent mellan december och januari. På hemmamarknaden sjönk priserna med 0,5 procent, medan priserna på exportmarknaden ökade med 0,9 procent under samma period. Producentpriserna totalt, det vill säga hemmapriserna sammanvägt med exportpriserna, ökade med 0,2 procent.

 • 26
  feb

  Fortsatt tillväxt för hushållens lån

  I januari ökade tillväxttakten för hushållens lån med 0,1 procentenheter, från 6,0 procent i december (reviderad) till 6,1 procent i januari. Totalt uppgick hushållens lån hos monetära finansinstitut (MFI) till 3 081 miljarder kronor. Det är en ökning med 173 miljarder jämfört med motsvarande månad föregående år.

 • Fler statistiknyheter
 • Nytt fokus i BNP­-rapporteringen

  Från och med publiceringen av National­räkenskaperna kvartal 4 2014, den 27 februari, är det den säsong­rensade utvecklingen från kvartalet innan som är i fokus vid rapporteringen av BNP.

 • 45

  procent av Sveriges företag använde sig av sociala nätverk förra året.

 • Nytt nummer av Välfärd

  Det nya numret kommer ut 3 mars och handlar bland annat om pensioner. Du kan få det digitalt genom att prenumerera på nyhetsbrevet.