Startsida - Statistiska centralbyrån

På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

 • 18
  dec

  Hushållens finansiella tillgångar över tio biljoner

  Hushållens finansiella tillgångar fortsatte att öka och uppgick vid slutet av tredje kvartalet till över 10 000 miljarder kronor. Det var framförallt tillgångarna i bostadsrätter och placeringar i utländsk valuta som bidrog till värdeökningen.

 • 18
  dec

  Lika många barn för inrikes och utrikes födda

  Ofta mäts fruktsamheten endast på plats i Sverige och utrikes födda kvinnor har då en högre fruktsamhet än inrikes födda kvinnor. Innan invandringen har de emellertid fått färre barn än inrikes födda kvinnor. En ny rapport från SCB om utrikes föddas barnafödande – före och efter invandring till Sverige visar att inrikes och utrikes födda totalt sett får lika många barn i snitt.

 • 18
  dec

  Det civila samhället hade intäkter på 223 miljarder

  De organisationer som tillhör det civila samhället redovisade intäkter på 223 miljarder kronor år 2012. Kostnaderna uppgick till 214 miljarder kronor. Antalet ekonomiskt aktiva organisationer var 88 000 av totalt 220 000. Uppgifterna kommer från befintlig ekonomisk statistik och företagsregistret på Statistiska centralbyrån, SCB.

 • 17
  dec

  Småhus är det vanligaste boendet

  Att bo i ett ägt småhus är den vanligaste boendeformen i Sverige. Den näst vanligaste är boende i hyresrätt i flerbostadshus. Det var 43 procent av hushållen som bodde i ägt småhus 2013 och 29 procent som bodde i hyresrätt i flerbostadshus. 20 procent av hushållen bodde i bostadsrätt i flerbostadshus .

 • Fler statistiknyheter
 • Konjunkturåret en besvikelse

  Sveriges ekonomi har i år gått bättre än förra året, men utvecklingen har ändå varit relativt dämpad. Orsaken till det är att efterfrågan från omvärlden varit svag. Det som drivit svensk ekonomi har istället varit hushållens konsumtion samt bostadsinvesteringar.

 • 21 487

  personer fyller år på julafton. Endast 2 dagar har färre antal födda; annandag jul och så skottdagen (29 februari) förstås.

 • Hur definieras en ö?

  I samband med att vi publicerade undersökningen om Sveriges öar i veckan, har vi fått många frågor om definitionen av en ö. Här reder vi ut begreppen.