Till innehåll på sidan

Om SCB

Artiklar om Om SCB

När statistiken blev grunden för barnavården

På SCB har vi en lång historia av statistik som beskriver och bidrar till att utveckla vårt samhälle. Ett exempel är hur befolkningsstatistiken använts för att förstå och förbättra barns hälsa, ett arbete som inleddes med vår första överdirektör Fredrik Theodor Bergs undersökning av spädbarnsdödligheten.

Övrigt Etiketter: Barn Hälso- och sjukvård Föräldrar Om SCB Historia

Ny publiceringstid för SCB:s statistik

Från och med måndagen den 17 januari publicerar SCB ny statistik klockan 08.00.

Övrigt Etiketter: Om SCB

Testa SCB:s kommunapp

Hur många bor i din kommun? Hur många har ett jobb? Hur mycket tjänar de? Vad används marken i kommunen till? Få snabba svar på flera frågor och jämför olika kommuner i SCB:s app ”Kommuner i siffror”.

Övrigt Etiketter: Arbetslöshet Befolkning Bostadspriser Kvinnor och män Lön Medellivslängd Tätorter Valdeltagande Om SCB

SCB flyttar till helt ny kontorsbyggnad i Örebro

En helt ny kontorsbyggnad med 500 skrivbordsplatser i närheten av centralstationen. Det blir SCB:s nya hemvist i Örebro från och med september 2023. "Vi tror väldigt mycket på det här läget. SCB kommer att bli en del av entrén till Örebro", säger Joakim Stymne, generaldirektör på SCB.

Övrigt Etiketter: Om SCB

SCB:s siffror berättar om Sverige

SCB:s statistik berättar hur och var vi bor i landet, hur priserna förändras och hur många sjuksköterskor eller lärare som behövs på arbetsmarknaden. Genom att delta i våra undersökningar hjälper du till att beskriva Sverige. Ditt bidrag blir på så sätt underlag till beslut om framtiden.

Övrigt Etiketter: Om SCB

Mer bortfall i statistiken

Det blir allt vanligare med bortfall i statistiska undersökningar. Detta är ett problem eftersom ett stort bortfall i en undersökning innebär att resultaten kan bli missvisande.

Korta analyser och artiklar Etiketter: Om SCB Statistikskolan Statistisk metod