På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Statistik

Statistiknyheter

Publiceras måndag-fredag 09.30

 • 23
  jun

  Semesterresa vanligast bland unga kvinnor

  Ålder har stor betydelse för hur vanligt det är att åka på semester. Unga kvinnor reser mest, medan det är ovanligt med semesterresor bland dem över 84 år.

 • 23
  jun

  De flesta har nu kommunalt vatten och avlopp

  Av Sveriges befolkning är omkring 87 procent anslutna till det kommunala vatten- och avloppledningsnätet. Det visar siffror från SCB som för första gången publicerar uppgifter om vatten- och avloppsanslutningar som officiell statistik.

 • 22
  jun

  Fortsatt ökning av antalet sysselsatta

  Antalet sysselsatta i åldern 15-74 år var 4 892 000 i maj 2016, icke säsongrensat. Det är en ökning med 63 000 jämfört med maj 2015, varav 40 000 män. Antalet arbetslösa uppgick till 400 000. Andelen arbetslösa uppgick till 7,6 procent. Antalet arbetade timmar var i genomsnitt 162,1 miljoner per vecka. Säsongrensade och utjämnade data visar på en fortsatt ökning av sysselsättningen medan arbetslösheten som uppgick till 7,0 procent visar på små förändringar.

 • 22
  jun

  Hushållen satsar på säkra kort

  Hushållen gjorde rekordstora nettoinsättningar på 35 miljarder kronor, främst på vanliga sparkonton i bank och hos Skatteverket under första kvartalet 2016. Samtidigt valde de att göra nettouttag på 8 miljarder kronor efter flera år med stort nettofondsparande. Under kvartalet emitterade bostadsinstituten rekordstort och Riksbanken utökade stödköpen av statsobligationer.

 • Fler statistiknyheter
Kommande statistik

Kalendern uppdateras kontinuerligt

Lämna uppgifter

Deltar du i någon av våra undersökningar?

Som uppgiftslämnare är du avgörande för att vi ska kunna ta fram tillförlitlig statistik som underlag för beslut, debatt och forskning. Stort tack för att du är med!

Hjälp för

Statistikservice

Statistikservice Frågor om statistik? Kontakta oss!

Välkommen att ringa eller skicka in din fråga till Statistikservice.

Vi hjälper dig vardagar 9.00–12.00 och 13.00–16.00.

08-506 948 01

Artiklar

Nyheter och pressmeddelanden

 • SCB i Almedalen 2016

  I Almedalen 2016 kommer SCB bland annat sprida färsk statistik om jämställdhet, integration, miljö och yrken. Du som är på plats under Almedalsveckan kommer kunna prata direkt med statistiker och vår statistikservice i vårt tält på Cramérgatan.

 • 65

  procent högre är risken för att vara frånvarande från jobbet under veckor då det pågår ett fotbollsmästerskap.