På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Statistiknyheter

Publiceras måndag-fredag 09.30

 • 30
  maj

  BNP steg med 0,4 procent jämfört med fjärde kvartalet 2016

  Sveriges bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 0,4 procent första kvartalet, säsongrensat och jämfört med fjärde kvartalet 2016. Det var främst fasta bruttoinvesteringar och export av varor som bidrog till uppgången. Däremot minskade export av tjänster. Kalenderkorrigerat och jämfört med första kvartalet 2016 steg BNP med 2,2 procent.

 • 30
  maj

  Försäljningsvolymen i detaljhandeln ökade i april

  Försäljningsvolymen ökade med 4,5 procent i april 2017 jämfört med motsvarande månad 2016. Dagligvaruhandeln ökade med 3,2 procent medan sällanköpsvaruhandeln ökade med 6,4 procent. Uppgifterna är kalenderkorrigerade.

 • 30
  maj

  Antalet sysselsatta unga är högst under sommarmånaderna

  Arbetsmarknaden visar tydliga säsongsvariationer där antalet sysselsatta är säsongsmässigt högre under sommarmånaderna. Det beror främst på att fler unga i åldersgruppen 15-24 år är sysselsatta under sommarmånaderna. Antalet unga arbetslösa visar också en tydlig säsongsvariation med en högre arbetslöshet under våren med en topp i juni.

 • 30
  maj

  Arbetskraftskostnaderna ökade i mars

  Det preliminära arbetskostnadsindexet för den privata sektorn har för mars beräknats till 123,0 för arbetare och 126,4 för tjänstemän. Sedan mars 2016 har arbetskraftskostnaden ökat med 2,2 procent för arbetare och 2,7 procent för tjänstemän.

 • 29
  maj

  Lägre tillväxttakt för hushållslån i april

  I april hade hushållens lån från monetära finansinstitut (MFI) en årlig tillväxttakt på 7,1 procent, vilket innebär att tillväxttakten minskade med 0,2 procentenheter jämfört med mars. Totalt uppgick hushållens lån hos MFI till 3 602 miljarder kronor i april. Det är en ökning med 18 miljarder jämfört med föregående månad och 234 miljarder jämfört med motsvarande månad föregående år.

 • Fler statistiknyheter

Kommande statistik

Nyckeltal för Sverige Fler nyckeltal

Lämna uppgifter

Deltar du i någon av våra undersökningar?

Som uppgiftslämnare är du avgörande för att vi ska kunna ta fram tillförlitlig statistik som underlag för beslut, debatt och forskning. Stort tack för att du är med!

Hjälp för

Statistikservice

Statistikservice Frågor om statistik? Kontakta oss!

Välkommen att ringa eller skicka in din fråga till Statistikservice.

Vi hjälper dig vardagar 9.00–12.00, 13-16.30

 010-479 50 00

Artiklar Fler artiklar

Nyheter och pressmeddelanden Fler nyheter och pressmeddelanden

 • Hur såg Sverige ut förr i tiden?

  Hitta fakta i vårt omfattande utbud av historisk statistik från början av 1800-talet och framåt. Vi digitali­serar fortlöpande tryckta statistik­publikationer från förr.

 • 30

  procent av alla ungdomar födda 1995 saknar examen från gymnasieskolan.

 • Högkonjunkturen består

  Den ekonomiska korttidsstatistiken visar att det fortsatt råder ett starkt konjunkturläge. Arbetsmarknadsstatistiken indikerar att det har skett en förbättring på arbetsmarknaden första kvartalet i år efter en liten avmattning under fjolåret.