Startsida - Statistiska centralbyrån

På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

 • 27
  nov

  Hushållens bolåneräntor fortsätter att sjunka

  Hushållens genomsnittliga bolåneräntor för nya avtal från monetära finansinstitut (MFI) sjönk under oktober från 2,15 till 2,06 procent. Detta kan härledas till att både den rörliga och de bundna räntorna sjönk under perioden. Den rörliga räntan uppgick till 2,03 procent i oktober vilket är en minskning med 7 punkter jämfört med september.

 • 27
  nov

  Privata icke-vinstdrivande sektorn finansierar främst andra aktörers FoU

  Under 2013 finansierade den privata icke-vinstdrivande sektorn andra aktörers forskning och utveckling (utlagd FoU) för 2,6 miljarder kronor. Mestadels av utgifterna för utlagd FoU mottogs av universitet och högskolor i Sverige. Under 2013 utförde sektorn egen forskning och utveckling för 280 miljoner kronor.

 • 26
  nov

  Handelsnettot -0,2 miljarder kronor i oktober

  Varuexporten uppgick under oktober till 103,1 miljarder kronor och varuimporten till 103,3 miljarder. Det ger ett handelsnetto på -0,2 miljarder kronor.

 • 26
  nov

  Importvolymen ökade med 7 procent under tredje kvartalet

  Varuexporten från Sverige ökade under det tredje kvartalet i år med 1,9 procent i volym (värde i fasta priser), jämfört med tredje kvartalet 2013. Samtidigt ökade varuimporten med hela 7,3 procent i volym.

 • Fler statistiknyheter
 • Norden i siffror

  Nu finns statistik om de fem nordiska länderna samt Färöarna, Grönland och Åland, sammanställd i Nordisk statistisk årsbok 2014. Du kan ladda ner den gratis från vår webbplats.

 • 8,9

  procent av Sveriges BNP går till hälso- och sjukvård. Danmark lägger ner mest pengar i Norden på hälso- och sjukvård, 10,5 procent av BNP. Läs mer i Nordisk statistisk årsbok.

   

 • Vilka får jobb?

  Prognosdagen äger rum 11 december i Stockholm och vänder sig till dig som är vägledare, lärare eller utredare. Temat är framtida utmaningar inom jobb, utbildning och arbetslöshet.