Startsida - Statistiska centralbyrån

På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

 • 22
  jan

  Arbetade timmar ökade med 1,8 procent

  Antalet sysselsatta i åldern 15-74 år var 4 763 000 i december 2014, icke säsongrensat, en ökning med 83 000 jämfört med december 2013. Antalet arbetslösa var 360 000 vilket motsvarar en arbetslöshet på 7,0 procent. Antalet arbetade timmar ökade med 1,8 procent och uppgick i genomsnitt till 141,0 miljoner per vecka. Säsongrensade och utjämnade data visar på en fortsatt ökning av antalet sysselsatta samt en arbetslöshet på 7,8 procent.

 • 21
  jan

  Elsa tar över förstaplatsen medan Lucas håller sig kvar

  Efter tre år med samma flicknamn på förstaplatsen sker ett skifte och Elsa tar över som det vanligaste tilltalsnamnet. För pojkarna är Lucas för andra året i rad det vanligaste tilltalsnamnet.

 • 20
  jan

  Försvagad krona ökade den svenska värdepappersskulden

  Vid utgången av 2014 uppgick den totala utestående värdepappersskulden till 6771 miljarder kronor. Det är en ökning med 138 miljarder kronor jämfört med november. Framförallt är det värdepapper emitterade i utländsk valuta som totalt sett ökade i värde med 154 miljarder kronor. Värdepapper emitterade i svenska kronor minskade däremot med 17 miljarder kronor.

 • 15
  jan

  Stigande småhuspriser

  Priserna på småhus steg med knappt 1 procent under fjärde kvartalet 2014, jämfört med tredje kvartalet. Vid jämförelsen mellan de två senaste kvartalen på länsnivå ges en splittrad bild över prisernas utveckling. På årsbasis, senaste kvartalet jämfört med motsvarande kvartal ett år tidigare, har priserna på småhus stigit med 7 procent.

 • Fler statistiknyheter
 • Hack for Sweden 2015

  Vi är återigen medarrangörer till programmeringstävlingen Hack for Sweden. Syfte: inspirera till nya tjänster som gagnar alla, med hjälp av myndigheters öppna data. 

 • 76

  procent av den vuxna befolkningen motionerade minst en gång i veckan under ett år. 13 procent motionerade inte alls.

 • Elsa och Lucas i topp

  Efter tre år med samma flicknamn på förstaplatsen sker ett skifte och Elsa tar över som det vanligaste tilltalsnamnet. För pojkarna är Lucas för andra året i rad det vanligaste tilltalsnamnet.