Statistiska centralbyrån | SCB

På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Statistik

Statistiknyheter

Publiceras måndag-fredag 09.30

 • 27
  nov

  Försäljningsvolymen i detaljhandeln ökade i oktober

  Försäljningsvolymen ökade med 5,0 procent i oktober jämfört med motsvarande månad 2014. Dagligvaruhandeln ökade med 1,6 procent medan sällanköpsvaruhandeln ökade med 7,7 procent. Uppgifterna är kalenderkorrigerade.

 • 26
  nov

  Tillväxttakten för hushållens lån oförändrad

  I oktober hade hushållens lån från monetära finansinstitut (MFI) en årlig tillväxttakt på 7,2 procent, vilket betyder att den var oförändrad jämfört med september (reviderad). Totalt uppgick hushållens lån hos MFI till 3 262 miljarder. Det är en ökning med 224 miljarder jämfört med motsvarande månad föregående år.

 • 26
  nov

  Varuimporten ökade mer än varuexporten i volym

  Sveriges varuexport ökade med 3,8 procent i volym (värde i fasta priser) och varuimporten ökade med 5,0 procent under tredje kvartalet i år, jämfört med tredje kvartalet förra året.

 • 26
  nov

  Handelsnettot -0,9 miljarder kronor i oktober

  Varuexporten uppgick under oktober till 103,1 miljarder kronor och varuimporten till 104,0 miljarder. Det ger ett handelsnetto på -0,9 miljarder kronor.

 • Fler statistiknyheter
Kommande statistik

Kalendern uppdateras kontinuerligt

Lämna uppgifter

Deltar du i någon av våra undersökningar?

Som uppgiftslämnare är du avgörande för att vi ska kunna ta fram tillförlitlig statistik som underlag för beslut, debatt och forskning. Stort tack för att du är med!

Hjälp för

Statistikservice

Frågor om statistik? Kontakta oss!

Välkommen att ringa eller skicka in din fråga till Statistikservice.

Vi hjälper dig vardagar 9.00–12.00 och 13.00–16.30.

08-506 948 01

Artiklar

Nyheter och pressmeddelanden

 • Hur påverkar invandring statistiken?

  Just nu är det många människor som söker asyl i Sverige. Vi på SCB får en hel del frågor om hur det påverkar statistiken över folkmängden i Sverige. Därför har vi samlat vanliga frågor och svar om hur Befolkningsstatistiken fungerar.

 • 37 078

  hushåll bytte elleverantör i augusti 2015. För 10 år sedan, i augusti 2005, var motsvarande siffra 16 564.

 • SCB återupptar demokratisatsning i Somalia

  SCB påbörjar ett samarbetsprojekt för att utveckla kapacitet att ta fram, analysera och kommunicera statistik i och för Somalia. Det handlar om ett treårigt Sida-finansierat samarbete som SCB undertecknade den 12 november tillsammans med Sveriges ambassad i Nairobi.