På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Statistiknyheter

Publiceras måndag-fredag 09.30

 • 22
  jun

  Åtta av tio som ville ha barn hade också fått barn

  Våren 2009 genomfördes en enkätundersökning om inställning till barnafödande i en nära framtid. Cirka 3 600 kvinnor och män i barnafödande åldrar med och utan barn vid frågetillfället har nu följts upp i register med avseende på faktiskt barnafödande fram till 2015. Totalt var det fyra av tio som fått minst ett barn och ungefär åtta av tio som ville ha barn hade också fått barn under den sexåriga uppföljningsperioden.

 • 21
  jun

  Riksbanken emitterade fler certifikat

  Riksbankens stödköp av statsobligationer fortsatte under första kvartalet 2017. Samtidigt emitterade Riksbanken korta räntebärande värdepapper där köparna nästan uteslutande var de svenska bankerna. De emitterade riksbankscertifikaten var vid kvartalets slut på en högre nivå än under finanskrisen.

 • 21
  jun

  Högst utbildningsnivå i Stockholmsområdet

  Drygt en fjärdedel av befolkningen är högutbildad. De bor oftast i storstadskommuner och residensstäder. Majoriteten av kommunerna med allra högst utbildningsnivå ligger i Stockholms län.

 • 20
  jun

  Fortsatt ökning av antalet anställda i kommunal sektor

  Antalet sysselsatta i åldern 15–74 år var 4 983 000 i maj 2017, icke säsongrensat. Det var en ökning med 92 000 jämfört med maj 2016. Antalet arbetslösa uppgick till 387 000 och arbetslöshetstalet uppgick till 7,2 procent. I kommunal sektor ökade antalet anställda med 45 000 jämfört med maj 2016 och uppgick till 1 166 000. Antalet arbetade timmar var i genomsnitt 157,0 miljoner per vecka. Säsongrensade och utjämnade data visar på en ökning av sysselsättningen samt en minskning av arbetslösheten som uppgick till 6,7 procent.

 • 19
  jun

  Ökad upplåning i svenska kronor

  Värdet på den svenska räntebärande värdepappersskulden uppgick per den sista maj till 7 675 miljarder kronor, en ökning med 76 miljarder jämfört med april. Störst är ökningen i kortfristiga papper denominerade i kronor och långfristiga papper denominerade i euro.

 • Fler statistiknyheter

Kommande statistik

Nyckeltal för Sverige Fler nyckeltal

Lämna uppgifter

Deltar du i någon av våra undersökningar?

Som uppgiftslämnare är du avgörande för att vi ska kunna ta fram tillförlitlig statistik som underlag för beslut, debatt och forskning. Stort tack för att du är med!

Hjälp för

Statistikservice

Statistikservice Frågor om statistik? Kontakta oss!

Välkommen att ringa eller skicka in din fråga till Statistikservice.

Vi hjälper dig vardagar 9.00–12.00, 13-16.30

 010-479 50 00

Artiklar Fler artiklar

Nyheter och pressmeddelanden Fler nyheter och pressmeddelanden

 • Hur såg Sverige ut förr i tiden?

  Hitta fakta i vårt omfattande utbud av historisk statistik från början av 1800-talet och framåt. Vi digitali­serar fortlöpande tryckta statistik­publikationer från förr.

 • 30

  procent av alla ungdomar födda 1995 saknar examen från gymnasieskolan.

 • Högkonjunkturen består

  Den ekonomiska korttidsstatistiken visar att det fortsatt råder ett starkt konjunkturläge. Arbetsmarknadsstatistiken indikerar att det har skett en förbättring på arbetsmarknaden första kvartalet i år efter en liten avmattning under fjolåret.