Statistiska centralbyrån | SCB

På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Statistik

Statistiknyheter

Publiceras måndag-fredag 09.30

 • 12
  feb

  Tjänstepriserna oförändrade kvartal 4

  Tjänsteprisindex var oförändrat från tredje till fjärde kvartalet 2015. Även föregående kvartal var Tjänsteprisindex oförändrat på kvartalstakt. Sedan fjärde kvartalet 2014 har tjänsteprisindex stigit med 0,7 procent. Motsvarande årstakt föregående kvartal var en uppgång på 1,0 procent.

 • 11
  feb

  Fortsatt stigande småhuspriser

  Småhuspriserna steg med 3 procent under tremånadersperioden november 2015 – januari 2016, jämfört med den föregående perioden augusti – oktober 2015. På årsbasis, senaste tremånadersperioden jämfört med motsvarande period ett år tidigare, har priserna stigit med 12 procent.

 • 10
  feb

  Ökad produktion inom näringslivet, korrigerad 2016-02-11

  Produktionen inom näringslivet ökade med 1,1 procent i december jämfört med november, korrigerat för säsongeffekter. Jämfört med december 2014 ökade produktionen med 5,1 procent i kalenderkorrigerade tal.

 • 10
  feb

  Hushållskonsumtionen minskade i december

  Mellan november och december minskade konsumtionen, i säsongrensade värden, med 1 procent. För perioden oktober-december ökade konsumtionen med 0,4 procent, i säsongrensade tal, jämfört med perioden juli-september. Hushållskonsumtionen ökade med 2,6 procent under december 2015 jämfört med motsvarande månad förra året.

 • Fler statistiknyheter
Kommande statistik

Kalendern uppdateras kontinuerligt

Lämna uppgifter

Deltar du i någon av våra undersökningar?

Som uppgiftslämnare är du avgörande för att vi ska kunna ta fram tillförlitlig statistik som underlag för beslut, debatt och forskning. Stort tack för att du är med!

Hjälp för

Statistikservice

Frågor om statistik? Kontakta oss!

Välkommen att ringa eller skicka in din fråga till Statistikservice.

Vi hjälper dig vardagar 9.00–12.00 och 13.00–16.30.

08-506 948 01

Artiklar

Nyheter och pressmeddelanden

 • Svenska konjunkturen stark

  Bilden av Sveriges ekonomi är fortsatt positiv. Tillväxten var stark tredje kvartalet i fjol och enligt den senaste månadsstatistiken har den uppåtgående trenden fortsatt. Det gäller i synnerhet industrin där såväl produktion som orderingång stiger.

 • 620

  miljarder kronor betalade privatpersoner i skatt för deklarationsåret 2015. Det var en ökning med 23 miljarder jämfört med året innan.

 • "Statistik är oerhört viktigt"

  Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke berättar i en kort film om varför statistik är viktigt för demokratin.