På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

9980938

Befolkningsklockan: Följ uppräkningen i realtid

Statistiknyheter

Publiceras måndag-fredag 09.30

 • 07
  dec

  Återhämtning för svensk matpotatis

  Den svenska skörden av matpotatis beräknas i år till 553 000 ton. Det är 5 procent högre än 2015 års skörd och i nivå med femårsgenomsnittet. Det innebär en återhämtning jämfört med fjolårets rekordlåga totalskörd.

 • 07
  dec

  Stockholms län har största antalet fritidshusområden

  Enligt SCB:s beräkningar har Sverige 1 173 fritidshusområden. Tillsammans utgör de 0,15 procent av Sveriges landyta. Den största ytan fritidsområden har Stockholms län med nästan 3 procent av länets landyta. Stockholms län har även det största antalet fritidshusområden med 287 områden.

 • 07
  dec

  Negativt resultat för landstingsägda företag

  Efter två år med ett positivt årsresultat uppvisade landstingsägda företag ett negativt resultat år 2015. Resultatet blev -335 miljoner kronor jämfört med 96 miljoner år 2014, en minskning med 431 miljoner.

 • 06
  dec

  Partisympatier november 2016

  Partisympatiundersökningen visar i vilka demografiska grupper de olika partierna har sitt starkaste stöd. Partisympati avser ingen specifik nivå i politiken och ingen hänsyn tas till om man skulle rösta eller inte. Undersökningen redovisar även väljarkårens EU- och eurosympatier.

 • 06
  dec

  Utsläppen av växthusgaser minskar men skillnaderna mellan länen är stora

  Utsläppen av växthusgaser minskade i Sverige under perioden 2008 - 2014 men skillnaderna mellan länen är stor. Det blir tydligt när SCB för första gången presenterar regionala miljöräkenskaper och miljöekonomiska profiler per län. Gotland är det mest utsläppsintensiva, utsläpp i relation till förädlingsvärde, av de 21 länen. Den största minskningen i utsläppsintensitet återfinns på Gotland och i Södermanland.

 • Fler statistiknyheter

Kommande statistik

Nyckeltal för Sverige Fler nyckeltal

Lämna uppgifter

Deltar du i någon av våra undersökningar?

Som uppgiftslämnare är du avgörande för att vi ska kunna ta fram tillförlitlig statistik som underlag för beslut, debatt och forskning. Stort tack för att du är med!

Hjälp för

Statistikservice

Statistikservice Frågor om statistik? Kontakta oss!

Välkommen att ringa eller skicka in din fråga till Statistikservice.

Vi hjälper dig vardagar 9.00–12.00, 13-16.30

 010-479 50 00

Artiklar Fler artiklar

Nyheter och pressmeddelanden Fler nyheter och pressmeddelanden

 • Ny statistik visar utsläpp av växthusgaser på regionnivå

  Var i Sverige finns företagen som släpper ut mest växthusgaser och vilka branscher är det som ligger bakom utsläppen? Genom att bryta ner statistik över utsläpp till luft på kommunal- och regionalnivå samt bransch kan SCB nu redovisa miljödata på ett helt nytt sätt. Den nya statistiken presenteras på ett frukostseminarium den 7 december. 

 • 7

  7 år är medelåldern för flickor som heter Noelle

   

 • Sveriges ekonomi växer i jämn takt

  BNP fortsatte att växa i ungefär samma takt tredje kvartalet som under de två föregående kvartalen i år. Det som bidrog mest till tillväxten var exporten och hushållskonsumtionen.