Startsida - Statistiska centralbyrån

På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

 • 30
  jan

  Skillnaden mellan kvinnors och mäns inkomst minskar

  Skillnaden mellan kvinnors och mäns inkomst minskar. År 1993 låg kvinnors medianinkomst på 75 procent av mäns medianinkomst. År 2013 hade denna andel ökat till 81 procent.

 • 30
  jan

  Arbetskraftskostnaderna ökade i november

  Det preliminära arbetskostnadsindexet för den privata sektorn har för november beräknats till 115,5 för arbetare och 118,2 för tjänstemän. Sedan november 2013 har arbetskraftskostnaden ökat med 2,7 procent för arbetare och 3,2 procent för tjänstemän.

 • 29
  jan

  Tillväxttakten för hushållens lån ökade

  I december var den årliga tillväxttakten för utlåning till hushåll 6,1 procent, vilket är en ökning med 0,2 procentenheter jämfört med november. Totalt uppgick hushållens lån hos monetära finansinstitut (MFI) till 3 067 miljarder kronor. Det är en ökning med 169 miljarder jämfört med motsvarande månad föregående år.

 • 29
  jan

  Försäljningsvolymen i detaljhandeln ökade i december

  Försäljningsvolymen ökade med 3,4 procent i december jämfört med motsvarande månad 2013. Dagligvaruhandeln ökade med 0,7 procent medan sällanköps­varuhandeln ökade med 5,6 procent. Uppgifterna är kalenderkorrigerade.

 • Fler statistiknyheter
 • Visst ska man lita
  på SCB!

  Det bristande intresset för att svara på undersökningar kan göra att statistikens tillförlitlighet försämras. Men det finns också metoder för att minska effekterna av bortfallet.

 • 5

  procent av de med störst aktieinnehav äger 78 procent av hushållens totala aktieförmögenhet. Det gäller enskilda aktieslag och inte ägande i fonder.

 • Elsa och Lucas i topp

  Efter tre år med samma flicknamn på förstaplatsen sker ett skifte och Elsa tar över som det vanligaste tilltalsnamnet. För pojkarna är Lucas för andra året i rad det vanligaste tilltalsnamnet.