På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Statistik

Statistiknyheter

Publiceras måndag-fredag 09.30

 • 03
  maj

  Ökad industriproduktion

  Produktionen inom industrin ökade i mars med 1,4 procent jämfört med februari, i säsongrensade tal. Jämfört med mars föregående år ökade produktionen med 5,5 procent, i kalenderkorrigerade tal.

 • 03
  maj

  Ökad orderingång till industrin

  Industrins orderingång ökade i mars med 1,7 procent jämfört med februari, i säsongrensade tal. Jämfört med mars föregående år ökade orderingången med 2,1 procent, i kalenderkorrigerade tal.

 • 03
  maj

  Uppgång för tjänsteproduktionen i mars

  Tjänsteproduktionen ökade, i säsongrensade värden, med 0,9 procent i mars jämfört med februari. För perioden januari 2016-mars 2016 minskade produktionen med 1,2 procent jämfört med oktober 2015-december 2015, säsongrensat. I kalenderkorrigerade tal ökade tjänsteproduktionen med 1,2 procent under mars, jämfört med motsvarande månad föregående år.

 • 03
  maj

  Nedgång för restaurangförsäljningen i mars

  Restaurangernas försäljningsvolym sjönk med 2,6 procent under mars 2016 jämfört med samma månad föregående år. Sämst gick det för personalrestauranger, som minskade med 12,4 procent.

 • Fler statistiknyheter
Kommande statistik

Kalendern uppdateras kontinuerligt

Lämna uppgifter

Deltar du i någon av våra undersökningar?

Som uppgiftslämnare är du avgörande för att vi ska kunna ta fram tillförlitlig statistik som underlag för beslut, debatt och forskning. Stort tack för att du är med!

Hjälp för

Statistikservice

Statistikservice Frågor om statistik? Kontakta oss!

Välkommen att ringa eller skicka in din fråga till Statistikservice.

Vi hjälper dig vardagar 9.00–12.00 och 13.00–16.00.

08-506 948 01

Artiklar

Nyheter och pressmeddelanden

 • Ändrade öppettider på SCB

  Från och med 1 maj har vi ändrade öppettider på SCB. 

 • 62

  Miljoner ton koldioxid motsvarar utsläppen av växthusgaser från den svenska ekonomin och hushållen 2015 enligt Miljöräkenskapernas preliminära statistik. Det är en minskning med 0,7 procent sedan 2014.

 • Fortsatt tillväxt men dämpning från hög nivå

  Efter den mycket starka avslutningen av fjolåret har den svenska ekonomin saktat in något under inledningen av året. Produktionen inom näringslivet har dämpats men visar fortsatt tillväxt mätt i årstakt.