Startsida

På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

 • 03
  jul

  Nedgång för tjänsteproduktionen i maj

  Tjänsteproduktionen minskade, i säsongrensade värden, med 0,5 procent i maj jämfört med april. För perioden mars-maj förblev produktionen oförändrad jämfört med december-februari, säsongrensat. I kalenderkorrigerade tal ökade tjänsteproduktionen med 1,6 procent under maj, jämfört med motsvarande månad föregående år.

 • 03
  jul

  Marginellt minskad industriproduktion

  Produktionen inom industrin minskade i maj med 0,1 procent jämfört med april, i säsongrensade tal. Jämfört med maj föregående år ökade produktionen med 3,3 procent, i kalenderkorrigerade tal.

 • 03
  jul

  Marginellt minskad orderingång

  Industrins orderingång minskade i maj med 0,2 procent jämfört med april, i säsongrensade tal. Jämfört med maj föregående år ökade orderingången med 5,9 procent, i kalenderkorrigerade tal.

 • 03
  jul

  Uppgång för restaurangförsäljningen i maj

  Restaurangernas försäljningsvolym steg med 1,5 procent under maj 2015 jämfört med samma månad föregående år. Bäst gick det för kaféerna, som ökade med 8,2 procent.

 • Fler statistiknyheter
 • Industrikonjunkturen på uppgång

  Industristatistiken har länge överraskat negativt men nu börjar det synas en positiv trend. Investeringarna och hushållskonsumtionen fortsätter samtidigt att utvecklas väl och det är sammantaget ganska bra fart i den svenska ekonomin.

 • 1,6

  miljoner personer fiskar på sin fritid någon gång under ett år. Fiske är en av de viktigaste fritidsaktiviteterna som sker i hav, sjöar och vattendrag. En fjärdel av de som fiskar är kvinnor.

 • Träffa SCB under Almedalsveckan!

  Statistik är intressant och roligt men framförallt viktigt – och det vill vi berätta mer om. På plats i Almedalen ordnar SCB en rad seminarier och hjälper dig med frågor om statistik i Statistikkiosken.
  Läs mer om SCB:s program