På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Statistiknyheter

Publiceras måndag-fredag 09.30

 • 29
  jun

  Försäljningsvolymen i detaljhandeln ökade i maj

  Försäljningsvolymen ökade med 2,4 procent i maj 2017 jämfört med motsvarande månad 2016. Dagligvaruhandeln ökade med 1,5 procent medan sällanköpsvaruhandeln ökade med 3,0 procent. Uppgifterna är kalenderkorrigerade.

 • 29
  jun

  Skillnaderna i inkomst fortsätter att öka

  Sedan 1991 har den reala ekonomiska standarden ökat med 58 procent. Utvecklingen har inte varit lika stark för alla grupper och inkomstskillnaderna har ökat. Det framgår av SCB:s årliga inkomstrapport som publiceras idag.

 • 29
  jun

  Försäljning av bostadsrätter för nästan 227 miljarder

  Under 2016 såldes det 103 000 bostadsrätter till ett sammanlagt värde av nästan 227 miljarder kronor. Medelpriset för en bostadsrätt i landet steg med nästan 9 procent, från 2 miljoner kronor år 2015 till 2,2 miljoner år 2016.

 • 29
  jun

  Lägre tillväxttakt för hushållslån i maj

  I maj hade hushållens lån från monetära finansinstitut (MFI) en årlig tillväxttakt på 6,9 procent, vilket innebär att tillväxttakten minskade med 0,2 procentenheter jämfört med april. Totalt uppgick hushållens lån hos MFI till 3 625 miljarder kronor i maj. Det är en ökning med 22 miljarder jämfört med föregående månad och 229 miljarder jämfört med motsvarande månad föregående år.

 • 29
  jun

  Olika levnadsvillkor för barn med svensk och utländsk bakgrund

  Nästan en fjärdedel av barnen i Sverige har utländsk bakgrund. Levnadsförhållandena ser annorlunda ut för barn med utländsk bakgrund jämfört med barn med svensk bakgrund. Bland annat är det vanligare att barn med utländsk bakgrund bor med en ensamstående förälder och att de bor i en hyresrätt.

 • Fler statistiknyheter

Kommande statistik

Nyckeltal för Sverige Fler nyckeltal

Lämna uppgifter

Deltar du i någon av våra undersökningar?

Som uppgiftslämnare är du avgörande för att vi ska kunna ta fram tillförlitlig statistik som underlag för beslut, debatt och forskning. Stort tack för att du är med!

Hjälp för

Statistikservice

Statistikservice Frågor om statistik? Kontakta oss!

Välkommen att ringa eller skicka in din fråga till Statistikservice.

Vi hjälper dig vardagar 9.00–12.00, 13-16.30

 010-479 50 00

Artiklar Fler artiklar

Nyheter och pressmeddelanden Fler nyheter och pressmeddelanden

 • Hur såg Sverige ut förr i tiden?

  Hitta fakta i vårt omfattande utbud av historisk statistik från början av 1800-talet och framåt. Vi digitali­serar fortlöpande tryckta statistik­publikationer från förr.

 • 30

  procent av alla ungdomar födda 1995 saknar examen från gymnasieskolan.

 • Högkonjunkturen består

  Den ekonomiska korttidsstatistiken visar att det fortsatt råder ett starkt konjunkturläge. Arbetsmarknadsstatistiken indikerar att det har skett en förbättring på arbetsmarknaden första kvartalet i år efter en liten avmattning under fjolåret.