Till innehåll på sidan

Information för dig som driver eller vill starta företag

Här hittar du som ska starta eller driver företag samlad service, information och tjänster från SCB och andra myndigheter.

Företagsregistret

I SCB:s allmänna företagsregister finns Sveriges alla företag, myndigheter, organisationer och alla deras arbetsställen.

Företagsregistret

Ändra uppgifter i Företagsregistret

Hitta nya kunder via Företagsregistret

 

Arbetsställenummer till arbetsgivardeklaration på individnivå

Arbetsgivare med minst två arbetsställen ska fylla i arbetsställenummer i arbetsgivardeklarationen på individnivå som skickas till Skatteverket. Uppgifterna har tidigare enbart lämnats i kontrolluppgiften. Här finns information om hur du hittar och registrerar arbetsställenummer.

Arbetsställenummer till arbetsgivardeklaration på individnivå

SCB:s Närområdesprofil

SCB:s Närområdesprofil ger dig statistik för utvalda geografiska områden.

SCB:s Närområdesprofil

SCB:s Marknadsprofiler

SCB:s Marknadsprofiler ger dig skräddarsydd statistik för att hjälpa dig att fatta affärsmässiga beslut om ett visst område eller region.

SCB:s Marknadsprofiler

SCB:s Branschnyckeltal

SCB:s branschnyckletal ger dig möjlighet att på ett snabbt och enkelt sätt jämföra ditt företags starka och svaga sidor jämfört med aktuell jämförelsegrupp.

SCB:s Branschnyckeltal

Verksamt.se

Verksamt.se är ett samarbete mellan flera myndigheter för dig som funderar på att starta, ska starta, redan driver, vill utveckla eller ska avveckla ett företag. På Verksamt.se kan du också föreslå förändringar i myndigheters regelverk för att underlätta för dig som företagare.

Verksamt.se