Till innehåll på sidan

Företagsregistrets webbtjänster

Här hittar du information om Företagsregistrets webbtjänster. Förutom söktjänsten finns även möjligheterna med SCB:s API och det webbaserade verktyget Näringslivet Regionalt (NÄRA).

Webbaserad söktjänst

I Företagsregistrets söktjänst får ni tillgång till ett ständigt uppdaterat register över näringslivet med möjlighet att söka efter företag och arbetsställen med hjälp av namn, adress, bransch, organisationsnummer med mera. Ni kan exempelvis snabbt och enkelt hitta identiteter eller SNI-koder till era kunder.

Som kund för söktjänsten behöver ni inte lagra information om företag hos er, och ni har hela registret tillgängligt att fritt söka i. När ni hittat en grupp företag går det att spara ned dem i excel eller textfil.

Alla former av företag finns med även de som aldrig har varit verksamma eller inte längre är verksamma enligt SCB:s Företagsregisters regler. Bostadsrättsföreningar och ideella föreningar är exempel på sådana som inte alltid är verksamma enligt reglerna.

Söktjänsten har en månadskostnad på 1000 kr, samt en rörlig kostnad som baseras på antal nedladdade rader. Kontakta oss via e-post om ni vill veta mer.

scbforetag@scb.se

Företagsregistrets söktjänst

Ladda hem information via API:et

Med hjälp av SCB:s API (Application Programming Interface) kan du också skräddarsy en egen webbapplikation och ladda hem företagsinformationen ovan direkt till era egna system eller applikationer.

API:et har en månadskostnad på 1000 kr samt en rörlig kostnad som baseras på antal hämtade rader. Kontakta oss via e-post om ni vill veta mer.

scbforetag@scb.se

Näringslivet Regionalt (NÄRA)

Näringslivet Regionalt (NÄRA) är en tjänst för dig som enkelt och snabbt behöver tillgång till ett komplett och ständigt uppdaterat register över näringslivet i en viss region. Med hjälp av denna tjänst har du bland annat tillgång till färdiga rapporter över de största arbetsgivarna i regionen, vilka arbetsställen som har nyaktiverats samt flyttat till och från regionen. Via tjänsten har du alltid en aktuell bild av näringslivet.

Du kan söka en grupp eller enskilda arbetsställen inom till exempel en viss bransch och du kan alltid ladda hem informationen. För varje arbetsställe finns detaljinformation med tillhörande information om företaget som helhet.

Näringslivet Regional (NÄRA)

Det är möjligt att kostnadsfritt prova på tjänsten under en viss period för en fiktiv region.